Forum    FAQ

.

Početna » E-cigareta i zdravlje

[ 262 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete?
 Post Postano: 24 lis 2013 09:41 

Također (skoro 6 mjeseci)

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 10:22 

@street - valjda ovisi koliko si pušio na dan, koliko dugo, a valjda i što si pušio. Ja sam motao duvan i pušio oko 10 komada dnevno. To nije puno, ali sam ipak izbacio iz sebe neku količinu nečega. Doduše, ne puno i trajalo je 2-3 dana. Svi smo drugačiji, netko živi 50, netko 100 godina. Nije ti valjda žao što si prešao na parenje? Samo ti tu ostani i bit će sve ok. Budeš pljuvao u zahod kad se prehladiš :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 10:31 

DylanDog je napisao:
@street - valjda ovisi koliko si pušio na dan, koliko dugo, a valjda i što si pušio. Ja sam motao duvan i pušio oko 10 komada dnevno. To nije puno, ali sam ipak izbacio iz sebe neku količinu nečega. Doduše, ne puno i trajalo je 2-3 dana. Svi smo drugačiji, netko živi 50, netko 100 godina. Nije ti valjda žao što si prešao na parenje? Samo ti tu ostani i bit će sve ok. Budeš pljuvao u zahod kad se prehladiš :)

15 godina neprekinutog pušenja cigareta
kašljao kao da umirem, zadnjih 3 godine svako jutro+ preko dana
2 kutije na dan
mislim da je dovoljno i da je trebalo bar nesto izaci

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 10:48 

A što je s tim kašljem? To je prestalo ili...?

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 10:56 

Nisam imao problema s iskašljavanjem, ali sam imao drugih problema. Ne toliko problema koliko smetnji.
Primjerice, volim kuhati. Živio sam u Italiji 5 godina, tamo sam se naučio na njihovu kuhinju, a oni stavljaju puno začina u tragovima, i te male razlike nisam osjećao. Čitao sam da je to zbog spaljenih osjetilnih pizdeka po jeziku, i da je do cigarete.
Kako sam prestao, počeo se vraćati taj okus, počeo sam osjećati detalje. Sad, recimo, stavljam manje muškatnog u pire krumpir pa ga ipak osjetim kako treba (isto ga osjetim kao i prije, ali stavim 50% manje). Isto sa bosiljkom. Osjetim tragove majčine dušice i razlikujem je li bila friška ili sušena kad se stavljala u jelo.
Stavljam manje papra, manje soli čak, manje paprike, curryja, kurkume, šafrana... ma svega manje trebam, a bolje osjetim. Kao da mi se pojačala rezolucija monitora, ali na jeziku, tako nekako.
Isto, primijetio sam da imam više daha, mogu primjerice duže roniti na dah, mogu duže plivati (ne gledam tu snagu nego disanje), mogu duže voziti bicikl ili hodati bez da se zapušem ko 15-godišnjak u Hootersu.

Vratile su mi se te neke stvari koje, iskreno, nisam ni znao da mi nedostaju sve dok se nisu vratile. Kao da su s cigaretom polako nestajale, pa sam ih i zaboravio, kao da nikad ni postojale nisu - a sad su odjednom opet tu.

Iskreno, najidealnije bi bilo skroz prestati sa svim tim. Ali ne da mi se. S parenjem sam počeo kao metodom da se skinem s cigarete (žena trudna, beba dolazi, a ja da smrdim po kući na ta mala, čista pluća? Nema šanse!), no sad je to hobby. Uživancija. Skinuo sam nikotin s početnih 22-24, preko 18, na 9, a sad sam s Kayfunom na 6 prešao - jednostavno mi ne treba više. Vjerujem da ću dogurati do nule, ali neću prestati pariti ni tada, jednostavno je gušt, zabava, zanimacija, hobby, opuštanje, nekakav ritual (kao pušenje lule, ako je netko probao), i toga se ne želim odreći, velim, čak ni kada budem na 0mg, dakle neovisan od nikotinu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 11:00 

DylanDog je napisao:
A što je s tim kašljem? To je prestalo ili...?

smanjilo se, ne mogu reči da je prestalo
nadao sam se da ću iskašljti sva ta sranja, pogotovo u periodu od 5mj parenja ali eto to se nije dogodilo
na cigaretama sam kao stari deda kašlajo i hračkao svaki dan

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 11:26 

Jel ima koji doktor ovdje.. da Streetu da daljinski savjet? Ali i sam kažeš da ide na bolje i to je već puno. Očito ti je smetala cigara, a možda ti sad smeta PG iz tekućine? Koje tekućine koristiš? Imaš ovdje na forumu sličnih slučajeva i dobrih savjeta pa istraži sam. U međuvremenu, nema ti druge nego držat se pare, malo mijenjati tekućine, pričekati i vidjeti...

@bluedevil - čistitam na budućoj prinovi! I ja sam pod stare dane dobio kćer i nije bilo šanse da joj upriličim udisanje dima cigarete. Pušio sam samo na balkonu. Sad mi je čak bed i pariti u sobi pored nje. Izbjegavam i to, iako to ne bi trebalo smetati i nitko ništa ne osjeti. Također čekam da se i meni nakon 25 dana parenja i nepušenja vrati poneki okus, ali za sada - ništa! Dapače, samo se još izgubio okus aroma koje parim. :con:

Jedna stvar me zanima - mi ipak izdahnemo paru u kojoj ima nešto nikotina. Vjerojatno se radi o zanemarivo malim količinama. Je li vam se itko žalio što parite pored njih, je li kome zamirišalo (ili zasmrdilo), zasmetalo?

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 11:39 

Zna mi žena reći da je para "zagušljiva", ali ne veli to uvijek. Skužio sam to i ja kad su drugi parili kraj mene, ali ne uvijek, tako da ne znam točno zašto & što je to.
Inače miriši po aromi, tak da mi ljudi češće vele da lijepo miriši.

Koliko sam čitao o nikotinu kojeg ima u pari koju ispuhuješ, to je toliko malo da je zanemarivo. U članku koji sam čitao, neko od raznih ispitivanja, kad bi netko udahnuo 24mg u sebe i ispuhnuo a druga osoba na pola metra udaljenosti udahnula tu ispuhnutu paru, nikotina ne bi uopće bilo. Fora je u načinu apsorbcije koji je drugačiji kod parenja nego kod pušenja, tako da vrlo malo toga preživi jer se većina apsorbira već u ustima dok vučeš iz e-cigarete. A zatim uvlačiš u pluća, pa pušeš van - ostaje mikroskopski mala količina nikotina, vele, jedva mjerljiva ili nemjerljiva.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 13:36 

DylanDog je napisao:
Jel ima koji doktor ovdje.. da Streetu da daljinski savjet? Ali i sam kažeš da ide na bolje i to je već puno. Očito ti je smetala cigara, a možda ti sad smeta PG iz tekućine? Koje tekućine koristiš? Imaš ovdje na forumu sličnih slučajeva i dobrih savjeta pa istraži sam. U međuvremenu, nema ti druge nego držat se pare, malo mijenjati tekućine, pričekati i vidjeti...

@bluedevil - čistitam na budućoj prinovi! I ja sam pod stare dane dobio kćer i nije bilo šanse da joj upriličim udisanje dima cigarete. Pušio sam samo na balkonu. Sad mi je čak bed i pariti u sobi pored nje. Izbjegavam i to, iako to ne bi trebalo smetati i nitko ništa ne osjeti. Također čekam da se i meni nakon 25 dana parenja i nepušenja vrati poneki okus, ali za sada - ništa! Dapače, samo se još izgubio okus aroma koje parim. :con:

Jedna stvar me zanima - mi ipak izdahnemo paru u kojoj ima nešto nikotina. Vjerojatno se radi o zanemarivo malim količinama. Je li vam se itko žalio što parite pored njih, je li kome zamirišalo (ili zasmrdilo), zasmetalo?

koristim sm mix, 70% vg 30pg
prije toga sam inaweru 80vg 20 pg
s druge strane da pusim i cisti PG, trebalo bi doci do prociscavanja, zato i svi mi hvalimo parenje vs cigarete, zar ne ;)
da se razumijemo bolje mi je parit nego pusit, jeftinije, bolje se osjecam itd,al eto nije bas onako cudotvorno kako svi vole reci
jbga realan sam

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 13:41 

Neće parenje očistiti pluća samo od sebe. Neće uopće. Samo će spriječiti dodavanje katrana u pluća a dat će ti potreban nikotin.

Ne znam što si sve probao s tim u vezi, ali ako nisi, probaj otići na par dana negdje u planine - možda neko skijanje ili tako nešto - pa se malo baviti sportom. Da se pluća upogone malo žešće. Štetiti neće sigurno. Ja se sjećam kako mi je to značilo i dok sam pušio - otišli smo na glečer, boravili dobar dio dana iznad 3500 metara, bez ikakvog zagađenja, i napor. Tako očisti pluća da ne vjeruješ. A velim, i tamo sam dimio analogne i trovao se.

Povratak na vrh 

[ 262 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Sljedeća

Početna » E-cigareta i zdravlje

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club