|
.
Sada je: 02 tra 2026 09:53. | Zadnji put si ovdje bio: 02 tra 2026 09:53. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
street
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 13:46 |
|
Pridružen: 25 ruj 2013 14:00 Postovi: 170 Lokacija: Zagreb, Primošten
|
bluedevil je napisao: Neće parenje očistiti pluća samo od sebe. Neće uopće. Samo će spriječiti dodavanje katrana u pluća a dat će ti potreban nikotin.
Ne znam što si sve probao s tim u vezi, ali ako nisi, probaj otići na par dana negdje u planine - možda neko skijanje ili tako nešto - pa se malo baviti sportom. Da se pluća upogone malo žešće. Štetiti neće sigurno. Ja se sjećam kako mi je to značilo i dok sam pušio - otišli smo na glečer, boravili dobar dio dana iznad 3500 metara, bez ikakvog zagađenja, i napor. Tako očisti pluća da ne vjeruješ. A velim, i tamo sam dimio analogne i trovao se. očekivao sam da će se dogoditi nešto slično kad sam zadnje bio na moru, prije cca 3 tjedna 7 dana ronio sam puno, trčao, šetao psa po 7km dnevno i eto nista za sada
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 13:50 |
|
Pridružen: 18 lis 2013 11:36 Postovi: 198 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
|
Ne znam, stvarno nemam pojma. Nisam stručnjak. Jedino znam da ti je sad plućima sigurno bolje nego prije. Možda samo treba vremena, dosta vremena. Možda je samo to...
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 14:03 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
 Evo pa usporedite. Kakav bi to trebao biti Faks, Jar, Čarli ... da dovede desna pluca u stanje kao lijeva za 7 dana? A jasno da ovakva pluca lijevo su samo za reklamu. To nema nitko na svijetu.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
street
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 14:07 |
|
|
Kinta je napisao:  Evo pa usporedite. Kakav bi to trebao biti Faks, Jar, Čarli ... da dovede desna pluca u stanje kao lijeva za 7 dana? A jasno da ovakva pluca lijevo su samo za reklamu. To nema nitko na svijetu. brkaš pojmove samo kažem da nisam na parenju hračnuo niti jednom u smislu da se čistim  dok recimo nakon 2 dana što nisam zapalio u periodu pušenja, kašljao sam i hračkao non stop i izbacivao sranja tvrdiš da 5mjeseci parenja nije dovoljno da hračnem koji put kao znak da se doista počinjem čistiti? nekako ne vjerujem u to 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 14:17 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
street je napisao: brkaš pojmove samo kažem da nisam na parenju hračnuo niti jednom u smislu da se čistim  dok recimo nakon 2 dana što nisam zapalio u periodu pušenja, kašljao sam i hračkao non stop i izbacivao sranja tvrdiš da 5mjeseci parenja nije dovoljno da hračnem koji put kao znak da se doista počinjem čistiti? nekako ne vjerujem u to Eh ja brkam. Pluca se ne ciste pljuvanjem i hrackanjem. Pluca imaju svoj sistem cisenja koji nam je priroda dala i on radi nezavisno od pljuckanja i hrackanja. Zato jako puno pusaca nema jutarnji kasalj a puno nepusaca koji zive i rade u zagadjenom prostoru kasljaju kao prehladjeni konj.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
street
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 14:20 |
|
|
Kinta je napisao: street je napisao: brkaš pojmove samo kažem da nisam na parenju hračnuo niti jednom u smislu da se čistim  dok recimo nakon 2 dana što nisam zapalio u periodu pušenja, kašljao sam i hračkao non stop i izbacivao sranja tvrdiš da 5mjeseci parenja nije dovoljno da hračnem koji put kao znak da se doista počinjem čistiti? nekako ne vjerujem u to Eh ja brkam. Pluca se ne ciste pljuvanjem i hrackanjem. Pluca imaju svoj sistem cisenja koji nam je priroda dala i on radi nezavisno od pljuckanja i hrackanja. Zato jako puno pusaca nema jutarnji kasalj a puno nepusaca koji zive i rade u zagadjenom prostoru kasljaju kao prehladjeni konj. mislio sam na to što si napisao, kao da očekujem čuda za 7 dana  kažem, po meni je 5mjeseci dovoljno vremena da se "čuda" pokrenu ako ne i počnu češće događati 
|
|
 |
|
 |
|
bluedevil
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 14:35 |
|
Pridružen: 18 lis 2013 11:36 Postovi: 198 Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
|
|
Nisam sve bio čitao, sad mi je malo jasnije... Gle, neće ti se pluća očistiti hračkanjem, to zaboravi. To su opake naslage šlajma koje te natjeraju da ih pljuneš, pogotovo ako dolaze iz pluća. Pluća se čiste sama, taj se katran polako razgrađuje i odlazi, ali ne na usta. Ti si ga prestao unositi, dakle nema novih naslaga, a stare se polako čiste. Da si možeš slikati pluća sad i prije, sigurno bi vidio razliku. A za par mjeseci još veću. Jednom mi je liječnica rekla da se za oko 2-2.5 godine pluća pušača pročiste tako da se ne vidi da je pušio. Dakle skroz se pročiste - ali od naslaga uzrokovanih cigaretama. OStaju one od smoga, pasivnog pušenja, i ostalih gluposti. Ali nakon 2-2.5 godine su ti pluća OK. Naravno, uz uvjet da nije bilo nekih drugih komplikacija (recimo, neki rak se neće očistiti).
_________________ Elektrana: SvoeMesto Semovar, iTaste SVD Turbine: Kayfun 3.1 ES, EVOD, DBOX Puritank, iClear16, iClear30
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 17:04 |
|
|
|
ja znam po sebi....nakon pocetka parenja.....u razdoblju unutar cca 14 dana....ispljuval sam veliku kolicinu jutarnjeg sekreta svakodnevno....ali onog pravog pušackog koje dolazi iz bronha.....da sam se pocel zabrinjavat jel nekaj ne štima ili kaj.....ustrajao sam i dalje sam bio bez dima cigareta, te nakon 14 dana polagano je nestalo šlajma...jutarnjeg... Sve do danas a to je skoro godina dana, nema više kašlja ni šlajma osim kad sam šmrkav ili tako nešto.....ja to prepisujem cišcenju....ja sam sebi tako protumacil..!!!
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
barbas
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 24 lis 2013 22:53 |
|
|
Imaš jedan vrlo jednostavni test da usporediš stanje sad i prije i koliko je velika razlika ( barem u mom slučaju a i u većini drugih ) ni ja nisam pljuvao ni hračkao a imao sam od čega  jer pušio sam 3 kutije na dan . Izdahni sav zrak iz pluća i onda na usta naglo udahni punim plućima . Prije bi rezultat takvog pokusa bio kašljanje i davljenje do granice povraćanja, a sad napušem bez problema rođendanski balon u jednom dahu 
_________________ Ni potriba.... ali lipo je imat...... 
|
|
 |
|
 |
|
DylanDog
|
Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete? Postano: 25 lis 2013 19:53 |
|
|
Kad si ti na čistom, lipom zraku tamo na Hvaru... ovi u Zagrebu i kad prestanu pušiti kao i da nisu prestali. Kad udišu smog 
|
|
 |
|
 |
Sada je: 02 tra 2026 09:53. | Zadnji put si ovdje bio: 02 tra 2026 09:53. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |