Forum    FAQ

.

Početna » E-cigareta i zdravlje

[ 262 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kako se osjećate nakon početka korištenja e-cigarete?
 Post Postano: 24 lis 2013 13:46 

bluedevil je napisao:
Neće parenje očistiti pluća samo od sebe. Neće uopće. Samo će spriječiti dodavanje katrana u pluća a dat će ti potreban nikotin.

Ne znam što si sve probao s tim u vezi, ali ako nisi, probaj otići na par dana negdje u planine - možda neko skijanje ili tako nešto - pa se malo baviti sportom. Da se pluća upogone malo žešće. Štetiti neće sigurno. Ja se sjećam kako mi je to značilo i dok sam pušio - otišli smo na glečer, boravili dobar dio dana iznad 3500 metara, bez ikakvog zagađenja, i napor. Tako očisti pluća da ne vjeruješ. A velim, i tamo sam dimio analogne i trovao se.

očekivao sam da će se dogoditi nešto slično kad sam zadnje bio na moru, prije cca 3 tjedna 7 dana
ronio sam puno, trčao, šetao psa po 7km dnevno i eto nista za sada

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 13:50 

Ne znam, stvarno nemam pojma. Nisam stručnjak. Jedino znam da ti je sad plućima sigurno bolje nego prije.
Možda samo treba vremena, dosta vremena. Možda je samo to...

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 14:03 
Administrator

slika

Evo pa usporedite. Kakav bi to trebao biti Faks, Jar, Čarli ... da dovede desna pluca u stanje kao lijeva za 7 dana?

A jasno da ovakva pluca lijevo su samo za reklamu. To nema nitko na svijetu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 14:07 

Kinta je napisao:
slika

Evo pa usporedite. Kakav bi to trebao biti Faks, Jar, Čarli ... da dovede desna pluca u stanje kao lijeva za 7 dana?

A jasno da ovakva pluca lijevo su samo za reklamu. To nema nitko na svijetu.

brkaš pojmove

samo kažem da nisam na parenju hračnuo niti jednom u smislu da se čistim ;)
dok recimo nakon 2 dana što nisam zapalio u periodu pušenja, kašljao sam i hračkao non stop i izbacivao sranja

tvrdiš da 5mjeseci parenja nije dovoljno da hračnem koji put kao znak da se doista počinjem čistiti?
nekako ne vjerujem u to ;)

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 14:17 
Administrator

street je napisao:
brkaš pojmove

dok recimo nakon 2 dana što nisam zapalio u periodu pušenja, kašljao sam i hračkao non stop i izbacivao sranja

tvrdiš da 5mjeseci parenja nije dovoljno da hračnem koji put kao znak da se doista počinjem čistiti?

Eh ja brkam.
Pluca se ne ciste pljuvanjem i hrackanjem. Pluca imaju svoj sistem cisenja koji nam je priroda dala i on radi nezavisno od pljuckanja i hrackanja. Zato jako puno pusaca nema jutarnji kasalj a puno nepusaca koji zive i rade u zagadjenom prostoru kasljaju kao prehladjeni konj.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 14:20 

Kinta je napisao:
street je napisao:
brkaš pojmove

Eh ja brkam.
Pluca se ne ciste pljuvanjem i hrackanjem. Pluca imaju svoj sistem cisenja koji nam je priroda dala i on radi nezavisno od pljuckanja i hrackanja. Zato jako puno pusaca nema jutarnji kasalj a puno nepusaca koji zive i rade u zagadjenom prostoru kasljaju kao prehladjeni konj.

mislio sam na to što si napisao, kao da očekujem čuda za 7 dana ;)
kažem, po meni je 5mjeseci dovoljno vremena da se "čuda" pokrenu ako ne i počnu češće događati ;)

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 14:35 

Nisam sve bio čitao, sad mi je malo jasnije... Gle, neće ti se pluća očistiti hračkanjem, to zaboravi. To su opake naslage šlajma koje te natjeraju da ih pljuneš, pogotovo ako dolaze iz pluća. Pluća se čiste sama, taj se katran polako razgrađuje i odlazi, ali ne na usta. Ti si ga prestao unositi, dakle nema novih naslaga, a stare se polako čiste. Da si možeš slikati pluća sad i prije, sigurno bi vidio razliku. A za par mjeseci još veću.
Jednom mi je liječnica rekla da se za oko 2-2.5 godine pluća pušača pročiste tako da se ne vidi da je pušio. Dakle skroz se pročiste - ali od naslaga uzrokovanih cigaretama. OStaju one od smoga, pasivnog pušenja, i ostalih gluposti. Ali nakon 2-2.5 godine su ti pluća OK. Naravno, uz uvjet da nije bilo nekih drugih komplikacija (recimo, neki rak se neće očistiti).

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 17:04 

ja znam po sebi....nakon pocetka parenja.....u razdoblju unutar cca 14 dana....ispljuval sam veliku kolicinu jutarnjeg sekreta svakodnevno....ali onog pravog pušackog koje dolazi iz bronha.....da sam se pocel zabrinjavat jel nekaj ne štima ili kaj.....ustrajao sam i dalje sam bio bez dima cigareta, te nakon 14 dana polagano je nestalo šlajma...jutarnjeg... Sve do danas a to je skoro godina dana, nema više kašlja ni šlajma osim kad sam šmrkav ili tako nešto.....ja to prepisujem cišcenju....ja sam sebi tako protumacil..!!!

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 lis 2013 22:53 

Imaš jedan vrlo jednostavni test da usporediš stanje sad i prije i koliko je velika razlika ( barem u mom slučaju a i u većini drugih ) ni ja nisam pljuvao ni hračkao a imao sam od čega :) jer pušio sam 3 kutije na dan .
Izdahni sav zrak iz pluća i onda na usta naglo udahni punim plućima . Prije bi rezultat takvog pokusa bio kašljanje i davljenje do granice povraćanja, a sad napušem bez problema rođendanski balon u jednom dahu :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 lis 2013 19:53 

Kad si ti na čistom, lipom zraku tamo na Hvaru... ovi u Zagrebu i kad prestanu pušiti kao i da nisu prestali. Kad udišu smog :lol:

Povratak na vrh 

[ 262 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 27  Sljedeća

Početna » E-cigareta i zdravlje

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club