|
.
Sada je: 02 tra 2026 15:41. | Zadnji put si ovdje bio: 02 tra 2026 15:41. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Lis
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 08 vel 2015 12:11 |
|
|
|
Onaj clanak sam nasao slucajno i stavio sam ga kao neku vrstu zajebancije. Ali sad vidim da ta teorija nije usamljeni slucaj nekolicine zanesenjaka. Mislim da je problem u tome da smo toliko okruzeni lažima, da vise ne vjerujemo ni kad je nesto istina. Naprimjer, reci jednom zadrtom muslimanu da alah nikad nije postojao, ili reci jednom zadrtom krscaninu da bog nije postojao. Velika sansa je da ce te i jedan i drugi skratit za glavu. A svi oni su veliki vjernici samo zato jer im je neko rekao da je to istina. Neko poput mene ili neko od vas. Ista stvar je i sa NASA. Po internetu kruzi hrpa stvari koje neide u prilog njihovim tvrdnjama, a osobno vjerujem da u javnost pustaju samo ono sto im odgovara. Zasto?, neznam. A mislim da necemo ni znat pravu istinu. Jer mi smo ipak samo stoka sitnog zuba i mozemo samo blejat u svojim torovima. I sad ce neko rec da svugdje vidim samo zavjeru. U vecini slucajeva da. Jer mi niko nije ponudio nekakvo drugo objasnjenje, a ne zelim vjerovat u nesto samo na neciju rijec.
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 08 vel 2015 12:38 |
|
|
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 08 vel 2015 16:43 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 08 vel 2015 20:36 |
|
|
|
Postoji li na ovome forumu neki stručnjak za ovu temu,da nam objasni kako to da se zastavica vidi a trebalo bi biti zakrivljeno i nebi bila vidljiva ? Hvala unaprijed.
_________________ Practice what you preach"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 08 vel 2015 20:39 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Google je tvoj prijatelj 
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 08 vel 2015 20:40 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
1. During lunar eclipses, the projected shadow of the earth on the moon is always round. If the earth were flat, then this projection will not always be circular (it could degenerate to a line!). But this is never observed, regardless of the time of the lunar eclipse. Aristotle (384-322 BCE) wrote about this. The third point, below, is also credited to Aristotle.  2. Eratosthanes (276-195(?) BCE) did a famous experiment on measuring the angle of the sun at noon in Alexandria, Egypt, and in Syrene. Finding the difference in the angles and knowing the distance between the two points, the circumference can be calculated. He calculated the circumference in stadia, which we do not know the conversion to our present day measure. 3. If you travel north or south a signigicant distance, you will see a different set of stars at night. This will not happen on a flat surface. Introductory astronomy texts deal with this topic. A good reference is George Abell _Exploration of the Universe_
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 08 vel 2015 20:42 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
"Kugla", Coriolis effect, ciklona, anticiklona i malo fizike,,, tu sam nažalost doma i nitko me ne može muljati, ali za ostale stvari , ne znam 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
ronc
|
Naslov: Zemlja je ravna? Postano: 09 vel 2015 14:52 |
|
|
Bedastoče , ali neka. Što više ideja , to bolje. Sve teorije koje dolaze iz kojekakvih Amerika , uzimati sa velikom rezervom. Koliko ljudi , toliko pogleda na istu stvar, toliko teorija. Nažalost, jednoj od najglupljih nacija na svijetu je tehnika za napraviti "dokumentarac" najdostupnija, pa su njima pretrpali net i sad od drveća ne vidimo šumu. Ne mogu zaboraviti Nibiru i veliko poravnanje i smak svijeta 2012. Isti likovi rade i dalje takove "dokumentarce" pa su i oni postali tema teorija zavjere. Svatko od nas ima glavu i nešto znanja da odvoji pametno od gluposti. Ako ništa drugo barem nas tjera na razmišljanje....  Sent from my Stolarska radionica
|
|
 |
|
 |
|
Roots
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 09 vel 2015 18:20 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Zemlja je ravna? Postano: 09 vel 2015 18:31 |
|
 |
| Moderator |
 |
|
|
Ajde daj prestani vrijeđati zdravi razum, ova tema mi je toliko glupa da uopće ne vjerujem da ima idiota koji mogu postavljat takva pitanja.
|
|
 |
|
 |
Sada je: 02 tra 2026 15:41. | Zadnji put si ovdje bio: 02 tra 2026 15:41. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |