Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » HYDE PARK

[ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: KOJI JE VAŠ BROWSER?
 Post Postano: 31 srp 2011 11:29 
Administrator

Inteligentniji surferi koriste Operu, Safari i Chrome
Zanimljivo istraživanje dalo je rezultate koji bi trebali zabrinuti Microsoft

Kako zaključiti koji su surferi inteligentniji? Odgovor na to pitanje ponudila je kanadska konzultantska tvrtka AptiQuant ponudivši besplatne testove inteligencije velikom broju korisnika interneta, prateći pritom koji browser koriste za rješavanje testa.

Na uzorku od preko 100 tisuća korisnika rezultati su pokazali da prosječan korisnik Internet Explorera 7 ima kvocijent inteligencije malo veći od 80, a verzija 8 i 9 preko 90. Korisnici Firefoxa imaju prosječan kvocijent inteligencije preko 100, a korisnici Chroma i Safarija postigli su rezultate preko 110. Pobjednik bitke browsera je Opera s korisnicima čija je prosječna inteligencija preko 120.

Istraživanje je pokazalo da se korisnici više opiru promjeni browsera ako imaju niži kvocijent inteligencije, no onaj zabrinjavajući dio za Microsoft su rezultati postignuti za verziju IE 6. Naime, pred 5 godina prosječni korisnik tog browsera imao je kvocijent inteligencije preko 100, a sada se tim browserom koriste ljudi koji jedva dosižu 80.

Tako kaze metro portal, a kako to izgleda na primjeru vapercluba:

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: KOJI JE VAŠ BROWSER?
 Post Postano: 31 srp 2011 12:39 

Ja sam doma do sada koristio operu, ali kako opera sere po nekim stranicama naprimjer korisnicke stranice t-mobila, facebook i tak josh prebacio sam se na firefox. Po mojem iskustvu opera je sigurno najbrzi i najkvalitetniji preglednik, ali zbog slabe podrske nekih stranica josh malo se treba poboljsat, isto vrijedi i za mobitel... imaju isti bug.

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 srp 2011 13:18 

Ehehee... Netscape... to su garant ovi s Carinarnice Osijek... samo čekaju da Frenk nešto naruči :kina:

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 srp 2011 13:55 
Administrator

Eh Cahura tako ti je jednim potezom IQ pao za 20.
:aha:

2Corto:
Bojim se da nas onda sve carinarnice prate. Imam negdje Netscape 2.0 zajedno sa starom Enciklopedijom Britannicom, ali ovako rani ...

Netscape 5.0
Netscape 4.79
Netscape 4.76
Netscape 4.61
Netscape 4.0
Netscape 3.0
Netscape 0.91
Netscape 0.6

Povratak na vrh 

[ 4 post(ov)a ] 

Početna » Ostalo » HYDE PARK

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.