Forum    FAQ

.

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

[ 569 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 57  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine
 Post Postano: 26 sij 2013 17:04 

daj link da ne trazim po forumu ...
tnx

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 sij 2013 18:15 

Corto_1973 je napisao:
Malo sam gledao raspravu sa Hoosier vlasnikom na nu- vapor forumu. Glupi Tobecco im je uvalio bar 2 ako ne i tri tipa. Nisu velike razlike a najbolje se vide na navoju drzaca keramike. Skuplja slike od usera da ih pritisne kad budu radili v2 da isprave sve nedostatke. Imali su i kineski GG teleskop za 30 dolara i to je puklo u roku odmah. Navodno ce jos narucivati aga-t i gg ove, ali za Cody nije siguran.

nasao sam ali mi se ne da raditi account da pogledam slike....po tekstu imaju i terminatora i coddya u istoj pošiljci tako da mozemo dobiti bilo kaj.... :conf:
i neki treci se spominje ali samo kao proizvod negdje ali ne kod njega na site-u

edit:

preporuka je da se rastavi oddy i dobro opere, čak neki kazu da teba užariti keramiku...
(navodno ima ostataka ulja od mašinske obrade)

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 sij 2013 19:05 

Baš se je desilo ono čega smo se bojali. Sada imamo dva poznata modela terminator/nautilus i jupiter/oddy/cody. Za mjesec dana če ih biti barem još pet pa ti nabavi keramiku, o ringove.. Inače dobio sam na posudbu nautilus iz Njemačke i impresionirala me završna obrada.

Sent from my U8650 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 sij 2013 19:39 

Nautilus i Terminator su pouzdani i provjereni. Dijelovi im pasu na original Odyja. Rade dobro. Cody je novost. Dijelovi nisu zamjenjivi s Odyjem. Ali kad skinete višak dijelova takoder radi dobro i ne curi. Cijene klonovima idu gore (discount vapers - sad traže 55 dolara za Terminatora)! Ne bi me zacudilo da i Cody v2 bude preko 50 dolara, pa i vise.
Sad to usporedite s 90 eura plus shipping kod Imea. Ako ga ima na lageru. A nema ga nikad, pa ipak odnekud izvuce 1 samo za vas.
Ako i je car, preskup je brate mili...

By the way, ona kopija gg-a izgleda fenomenalno...

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Zadnja izmjena: Corto_1973; 27 sij 2013 01:44; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 sij 2013 19:50 

Corto_1973 je napisao:
Nautilus i Terminator su pouzdani i provjereni. Dijelovi im pasu na original Odyja. Rade dobro. Cody je novost. Dijelovi nisu zamjenjivi s Odyjem. Ali kad skinete višak dijelova takoder radi dobro i ne curi. Cijene klonovima idu gore! Ne bi me zacudilo da i Cody v2 bude preko 50 dolara, pa i vise.
Sad to usporedite s 90 eura plus shipping kod Imea. Ako ga ima na lageru. A nema ga nikad, pa ipak odnekud izvuce 1 samo za vas.

Kaj ima viška djelova kod codya?

Sent from my U8650 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 sij 2013 00:17 

Osnovni problem kod Cody-ja je u 2 o-ring gumice na mouthipiecu:

slika

Pogledajmo radi lakšeg snalaženja original Imeo Oddy (bitni su nam dijelovi 3, 5, 8 i 6):

slika

Naime, ove dvije o-ring gumice treba skinuti jer su predebele. Umjesto njih u vrećici s rezervnim dijelovima dobit ćete 1 prozirni o-ring koji treba staviti unutar gornje kape/poklopca tanka (5). Ako ne paše ni jedan iz dobijene vrećice, onda trebate s nekog drip-tipa koji ne koristite skinuti 1 gumicu i staviti ju (8). Polopac tanka (5) ima navoj i na kraju navoja je proširenje na samom poklopcu gdje ta gumica leži (8). Na taj poklopac tanka šarafi se potom mouthpiece matica (6). Na taj način smo spriječili da zrak prodire unutar tanka i da dođe do curenja. Ali ne samo to. Ove dvije gumice ako ostanu na samom mouthpiecu (3) dovode do prejakog zatezanja mouthpieca na centralni dio. Kad odvrćete mouthpiece (3) radi regulacije zraka i boljeg vlaženja fibera često okrenete kompletan centralni dio i potom dolazi do curenja na konektoru. Isto tako je lako moguće da oštetite keramiku (10).

S druge strane, ako stavite samo 1 o-ring, onda kad odvrnete mouthpiece o-ring se premjesti dolje po samom mouthpiecu i kad ga ponovno zavrnete o-ring ostane u donjem položaju i juice curi. Ovo je stvarno glupo rješenje, trebali su napraviti gornju kapu iz jednog dijela i gotovo... ali, što je tu je...

Pogledajte presjek 3D modela. Vidite mali prostor između mouthpieca i njegove matice? E taj prostor služi da odvrtanjem mouthpieca reguliramo dotok zraka, tj. liquida na fiber. Ako u tom prostoru ostanu gumice, jasno je što se događa.

I za kraj gumica broj 7 je potpuno nepotrebna - ona je tu samo da liquid ne procuri... ali ju komotno možete izgubiti i ne sekirati se puno... no to je neka druga priča...

Zadnja izmjena: Corto_1973; 29 sij 2013 00:03; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 sij 2013 00:33 

Još se postavilo pitanje čišćenja.
Naravno, po primitku nove igračke svi ju želimo što prije isprobati.
Ali ipak je potrebno rastaviti i dobro oprati novi atomizer.

Keramiku je također potrebno izvući iz njenog ležišta - ovo se radi laganim povlačenjem i vrlo oprezno. Potom ju objesimo na kantal i dobro spalimo brenerom ili iznad plinskog štednjaka te ostavimo par minuta da se ohladi.

Sve navoje treba dobro oprati u mlakoj vodi sa deterdžentom, kako je Guzda opisao u temi o održavanju navoja na DME modu. Nemojte žuriti, ako treba za prvi put zapišite gdje ide koji dio jer ćete se pogubiti kad ga bude trebalo sastaviti.

Tako ćemo izbjeći udisanje strojnog ulja zaostalog od izrade dijelova.

Kad ste mod oprali, moj savjet je da složite prvi setup koristeći sve potrebno: srebrnu žicu, ni-cr ili kantal, fiber... fiber bi trebao pasati od 2mm, ali da se i onaj od 3mm malo suziti.

Kod stavljanja centralnog kontakta u njegovu bazu, nek sam centralni post za mrvu viri ispod navoja baze... ne puno, 0.5mm do 0.8mm radi boljeg kontakta s baterijom - na ovaj način osigurati ćete dobar dotok zraka u atomizer i na nekim modovima za koje ljudi prijavljuju probleme - vamo, lava, etc...

To kaže teorija, a praksa će pokazati kakav je Cody... preostaje nam samo pričekati poštara :kina:

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 sij 2013 11:23 

Corto_1973 je napisao:
Nautilus i Terminator su pouzdani i provjereni. Dijelovi im pasu na original Odyja. Rade dobro. Cody je novost. Dijelovi nisu zamjenjivi s Odyjem. Ali kad skinete višak dijelova takoder radi dobro i ne curi. Cijene klonovima idu gore (discount vapers - sad traže 55 dolara za Terminatora)! Ne bi me zacudilo da i Cody v2 bude preko 50 dolara, pa i vise.

Mogu traziti i 100 $ ako im netko za to plati :) Realna cijena bi bila 15 $ i toliko ce kostati uskoro. Stvar je samo u tome da ponuda premasi potraznju...:)

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 sij 2013 19:50 

Tako je Damire....upravo to je i Imeov razlog da Oddy ne bude uvijek dostupan marketu...

...ali onda,jedan takav odnos prema ljudima rezultira kloniranjem doticnog proizvoda.

Sve mi lici na to da je "Terminator" radjen u Kini za nekog "odavde"...Kina je samo dobar razlog da se zatvore usta i kukanje u stilu "ja sam to izmislio" jer kinezima niko nista nemoze...

Sa druge strane,Cody* mi lzgleda na "original kineski klon" :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 28 sij 2013 14:19 

Kinta je napisao:
Receive item at Croatian Post Office
January 25, 2013, 09:22 am

kinta ... je ti došlo?

edit: na onom drugom forumu neki lik prodaje Nautilusa za 350kn

Povratak na vrh 

[ 569 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 57  Sljedeća

Početna » E-cigarete proizvodi » Dijelovi i oprema za e-cigaretu

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club