| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 13 tra 2013 11:44 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Jole84 je napisao: Imam prozirni tank (cilindar) ako misimo na isto? Kada okrenem tank naopačke sva tekućina se spusti u taj metalni dio a tank ostane prazan.To sam i vidio i na review-u od PBusardo-a od 40:30-43:40. Review http://www.youtube.com/watch?v=wI4xNC0JPfM. Samo što mi je prostor izmedu usnika i dijela gdje ide brtva za LC premala za točenje pa bi taj problem riješio bušenjem rupice.  nemoguce Ocito je neka razlika u poklopcu izmedju Codya i originalnog Odysseusa.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Jole84
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 13 tra 2013 12:37 |
|
|
Isto to je i dynamo rekao. 
_________________  Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 13 tra 2013 13:32 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Jole84 je napisao: Isto to je i dynamo rekao. Evo mjerio sam, Cody ima samo 1,5mm neiskoristivog prostora koji se neda natociti normalnim putem. Je to puno na ukupnu povrsinu ali ocito da Odysseus ima drugacije rijesen poklopac. Druga stvar je ako plasticni cilindar ima kraci navoj. A ona rupica se moze izbusiti bez posljedica.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Jole84
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 13 tra 2013 14:44 |
|
|
Kinta HVALA na vremenu i trudu. 
_________________  Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.
|
|
 |
|
 |
|
dbudak
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 01 svi 2013 22:54 |
|
|
Kinta je napisao: NiCr 0,2 mm - ohmmetrom odredim duzinu koja mi pase, zafrcem krajeve sa srebrnom zicom i jos ako mi se da napravim cvor sa srebrom. Dovoljno je i samo zafrkati dvije zice zajedno. Srebro koristim jer je garantirano neskodljivo. NiCr 0,2 zato jer ga imam, da nemam posluzio bi i drugi promjer.
Cody je dobar samo je njezno slozen spoj centranog pina i matice koja je unutar keramike. Kod mene je matica bila previse zafrzenkana ... upustena (sjetio sam se) pa je navoj vrlo malo primao. Maticu sam malo poravnao i sve 5. Tko uzima novi Cody neka uzme i centralni pin rezerve, mislim da ce trebati. Navoj je njezan a radi se o tankoj stijenci cjevcice. I kod mene matica u keramici malo prima. Kak si skinul ferzenkani dio ručno ili strojno?
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 02 svi 2013 14:42 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
dbudak je napisao: Kinta je napisao: NiCr 0,2 mm - ohmmetrom odredim duzinu koja mi pase, zafrcem krajeve sa srebrnom zicom i jos ako mi se da napravim cvor sa srebrom. Dovoljno je i samo zafrkati dvije zice zajedno. Srebro koristim jer je garantirano neskodljivo. NiCr 0,2 zato jer ga imam, da nemam posluzio bi i drugi promjer.
Cody je dobar samo je njezno slozen spoj centranog pina i matice koja je unutar keramike. Kod mene je matica bila previse zafrzenkana ... upustena (sjetio sam se) pa je navoj vrlo malo primao. Maticu sam malo poravnao i sve 5. Tko uzima novi Cody neka uzme i centralni pin rezerve, mislim da ce trebati. Navoj je njezan a radi se o tankoj stijenci cjevcice. I kod mene matica u keramici malo prima. Kak si skinul ferzenkani dio ručno ili strojno? Strojno  Maticu u steznu glavu busilice, pustio da se lagano vrti i biaxom skinuo koliko mi treba. Sve takve sitne pizdarije skidam na taj nacin.
|
|
 |
|
 |
|
MadMax84
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 02 svi 2013 16:07 |
|
|
|
 |
|
 |
|
zvrk
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 02 svi 2013 19:25 |
|
|
|
Koliki je fi rupice na centralnom pinu? Kod mene izgleda nekako konusno, na donjem dijeluje uza nego na gornjem. Zrak mi slabo prolazi i kada nije na modu.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 02 svi 2013 19:34 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
zvrk je napisao: Koliki je fi rupice na centralnom pinu? Kod mene izgleda nekako konusno, na donjem dijeluje uza nego na gornjem. Zrak mi slabo prolazi i kada nije na modu. kanal je 1,6 mm u dlaku na samom dnu je malo uzi
|
|
 |
|
 |
|
zvrk
|
Naslov: Re: Oddy iz prijateljske nam Kine Postano: 02 svi 2013 19:41 |
|
|
Kinta je napisao: zvrk je napisao: Koliki je fi rupice na centralnom pinu? Kod mene izgleda nekako konusno, na donjem dijeluje uza nego na gornjem. Zrak mi slabo prolazi i kada nije na modu. kanal je 1,6 mm u dlaku na samom dnu je malo uzi Znaci proci borerom 1,5 i to bi trebalo biti u redu?
|
|
 |
|
 |