| Autor |
Poruka |
|
Dedja
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 stu 2013 23:36 |
|
|
Meni na i2 puni tu bateriju od 3.7 do 4.2 u 2 sata. Tako da mislim da bi trebao drugi punjač ili si ju pošteno ispraznio. Ja svoje ne praznim nikada ispod 3.7v a to mi dosta za skoro cijeli dan parenja 
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 stu 2013 23:41 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flux je napisao: imam ovu bateriju http://www.mtmstore.eu/baterije-i-punja ... e-cigaretei ovaj punjac http://www.mtmstore.eu/baterije-i-punja ... e-cigaretejel zna neko kolko cca vremena treba da se napuni? jel se moze prepunit s obzirom da je unprotected? trenutno mi se puni oko 6 sati i jos svijetli crveno. jel ju smijem prestat punit dok se ne napuni do kraja a da se nekaj ne sj...? Mozes prekinuti punjenje kad god ti odgovara. Ne mozes ju prepuniti. Jednu praznu bateriju ces tim punjacem napuniti za cca 10 sati. Mislim da za taj punjac su krivo napisani podaci jer bi trebalo biti ukupno 500mA a ne po kanalu.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 stu 2013 23:51 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
hvala  dobro da nisam kupio najjeftiniji punjac  drugi put cu bit pametniji..... ma bitno mi je da ne sjebem bateriju zbog neznanja, sve ostalo ce se rijesit s novim punjacem jednog dana 
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 29 stu 2013 00:03 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
o tom punjaču tj vremenu punjenja sam ja pisao kad sam ga kupio početkom godine... par takvih baterija mi je punio cca 16-17 h ...ništa se nije grijalo, cvrčalo ...sve je on radio dobro samo jaako sporo ... jednostavno je takav...sada mi čuči u ormaru za "ne daj Bože"
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 29 stu 2013 00:18 |
|
|
ne grije se sve 5.... tak mi i treba kad se nisam raspito prije kupnje, al ajd bar sam bateriju pogodio  jos jedno pitanjce..... kad ju je najbolje stavljat na punjenje? mislim kolko se smije ispraznit a da joj se ne skrati vijek trajanja? vamo na 3.2v javlja da je prazna. jel bolje mozda prije ili nije previse bitno?
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Dedja
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 29 stu 2013 00:28 |
|
|
Koliko sam gledao testove ičitao okolo na 3.7 je najisplativije jel je višestruko povećava vjek trajanja baterije. A sada koliko je to istina neznam, ali ja je punim kada padne na 3.7v ne uvjek ali u 80% slučajeva. Imam 6 baterija pa ono nije greda 
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 29 stu 2013 00:30 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
dao je Kinta svojevremeno neki graf dubine pražnjenja i broja ciklusa ...poanta preporučeno vaditi na 3,7 -3,6 (da bi joj produžio život) ništa se bitno neće dogoditi ako ti ponekad ostane duže ili sve dok radi
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 29 stu 2013 00:42 |
|
|
Forrest je napisao: dao je Kinta svojevremeno neki graf dubine pražnjenja i broja ciklusa ...poanta preporučeno vaditi na 3,7 -3,6 (da bi joj produžio život) ništa se bitno neće dogoditi ako ti ponekad ostane duže ili sve dok radi da mislim da sam to negdje vidio al nemrem nac vise. ok znaci prazniti do kraja ne 
|
|
 |
|
 |
|
bodulac
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 29 stu 2013 10:13 |
|
|
|
Da se samo nadovežem sa jednim mojim pitanjem...
Pošto tu kod mene većina vadi baterije iz potrošenih laptop baterija, izvadio ja iz svoje Asus baterije čelije.
Baterija na laptopu daje signal da je neispravna pa sam predpostavljao da koja čeija ne radi.
Povadio sam ih vani i bile su US18650GR , zelene baterije. Sve su imale oko 4.1V i dopunio sam ih na nekih 4.25V ili tao nešto, svih 6!
Dali netko zna što o njima jeli to ok za parenje ili za LED lampu. Evo sad parim na jednoj ali mislim da ću je proslijediti za upotrebu u lampi, možda samo za neku nuždu jer mi je MOD predugačak sa njom(za moj ukus).
|
 |
|
Gocznet
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 29 stu 2013 10:37 |
|
Pridružen: 08 lip 2013 21:04 Postovi: 116 Lokacija: Zagreb, Maximir
|
bodulac je napisao: Da se samo nadovežem sa jednim mojim pitanjem...
Pošto tu kod mene većina vadi baterije iz potrošenih laptop baterija, izvadio ja iz svoje Asus baterije čelije.
Baterija na laptopu daje signal da je neispravna pa sam predpostavljao da koja čeija ne radi.
Povadio sam ih vani i bile su US18650GR , zelene baterije. Sve su imale oko 4.1V i dopunio sam ih na nekih 4.25V ili tao nešto, svih 6!
Dali netko zna što o njima jeli to ok za parenje ili za LED lampu. Evo sad parim na jednoj ali mislim da ću je proslijediti za upotrebu u lampi, možda samo za neku nuždu jer mi je MOD predugačak sa njom(za moj ukus). Ja sam iste takve baterije izvadio iz svog laptopa i parim na njima bez ikakvih problema, drže mi cca kao Samsungice roze od 2600mAh. Možeš ih koristiti i za LED lampu samo pazi na pražnjenje jer nemaju zaštitu (meni LED lampa treperi kad su baterije pri kraju)
|
|
 |
|
 |