|
.
Sada je: 02 tra 2026 14:47. | Zadnji put si ovdje bio: 02 tra 2026 14:47. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
bodulac
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 29 stu 2013 11:19 |
|
|
|
Hvala!
|
 |
|
kvark
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 09 pro 2013 16:08 |
|
|
Brzinsko pitanje: ima li ijedan HR dućan u svojoj ponudi one plastične kutijice za 18350 i 18650 baterije? 
|
 |
|
Darian
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 09 pro 2013 18:11 |
|
|
kvark je napisao: Brzinsko pitanje: ima li ijedan HR dućan u svojoj ponudi one plastične kutijice za 18350 i 18650 baterije?  http://www.ecigareta.hr/shop/e-oprema-z ... ije-detail
_________________ "Life. It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
|
|
 |
|
 |
|
kvark
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 10 pro 2013 09:53 |
|
|
|
 |
|
 |
|
Max Abarth
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 01:49 |
|
|
dakle... potrudio sam se pročitati sve postove i nisam našao konkretan odgovor pa postavljam jednostavno pitanje a volio bi jednostavan odgovor bez puno fizike 1. Što se desi kada zaštićenu bateriju stavim u meh. mod ? - dali radi ? 2. koja baterija ima veči rizik od explozije - sa ili bez zaštite ? 3. što dobivam sa time što mi je u meh. modu baterija bez zaštite
_________________  Sigelei zmax V5 , Nemesis clone, Chi You clone, rsst, Kraken clone, i clear30, Kayfun lite...
|
|
 |
|
 |
|
Deckardcain
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 02:04 |
|
|
|
1. Šta bi se desilo, ništa. Baterija je u modu i to je to. Radi, jašta neg radi. 2. Ona bez zaštite 3. Veću struju pražnjenja, samim time više snage, pogotovo na malim otporima (ispod 1 oma)
_________________ Tilemahos, Expromizer 1 i 2, Kayfun V2+, Kayfun mini v3, Tajfun GT, VTC 2 mini, Eleaf pico, Poldiac, Nanos.
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 02:30 |
|
|
Max Abarth je napisao: dakle... potrudio sam se pročitati sve postove i nisam našao konkretan odgovor pa postavljam jednostavno pitanje a volio bi jednostavan odgovor bez puno fizike 1. Što se desi kada zaštićenu bateriju stavim u meh. mod ? - dali radi ? 2. koja baterija ima veči rizik od explozije - sa ili bez zaštite ? 3. što dobivam sa time što mi je u meh. modu baterija bez zaštite 1. viewtopic.php?f=32&t=43012. Loša baterija ..zato treba kupovati kvalitetnije Panasonic, Samsung, EFEST, AW... 3. konkretno na tvom primjeru mozes pariti genesis bez aktivacije PCB koji gasi bateriju dok se ne ukloni kratki spoj kojeg ce biti sigurno..barem kod slaganja setupa
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
Max Abarth
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 03:40 |
|
|
hmm.. aj da vidim jesam li shvatio - PCB se aktivira kada je omaža mala na malu omažu se ide zato jer daje više pare e sad ako napravim da mi je omaža takva da ne gasi zaštičenu bateriju mogu je koristiti u meh. modu samo ću imati manje pare dali ću imati neke negativne posljedice kao zagrijavanje baterije ili slično ? i zar ne dobivam veću količinu pare ako u modu sa elektronikom napičim struju do kraja, npr.20 w, a posljedicu svega imam kraće trajanje baterije probajte me razumjeti nikako mi nije jasno koja je razlika između gena sa malim otporom i nezaštićene baterije u meh modu i gena na elektroničkom modu sa otporom koji prepoznaje i sa povečanjem wataže ( ili voltaže svejedno) jeddno ili drugo dovodi do jače pare, a upitno mi je jedino trajanje baterije ili ima još nešto 
_________________  Sigelei zmax V5 , Nemesis clone, Chi You clone, rsst, Kraken clone, i clear30, Kayfun lite...
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 04:30 |
|
|
|
prvo: otpor attya ako ide ispod 1,1 ohma....automacki je baterija u kratkom spoju to jest baterija trpi takozvani subohm, u tim uvijetima pcb nedozvoljava da baterija ulazi u kratki spoj stoga nemožeš parit na mehanici sa baterijom koja ima pcb. Drugo: atty to jest takozvani genovi....predviđeni su za male otpore ali ako je baterija dobra onda uredno možeš parit na mehanickom modu koji koristi bateriju sa zaštitom ali nesmije otpor attya ici ispod 1,3 ohma. Trece: na elektronskom modu nemožeš parit atty ispod 1,4 ohma jer sama elektronika moda to nedozvoljava.....zato uprincipu nisu takvi atty predviđeni za elektronske modove nego samo mehanicki.....naravno ima elektronike koje dozvoljavaju sub ohm ali to nije tema. Cetvrto i bitno: svaki otpor attya ispod 1 ohm je kratki spoj....stoga sam ja protiv takvog nacina parenja jer je primarno sigurnost parioca...svaki kratki spoj je rizik!!!!
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Ayaz Paša
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 10:18 |
|
Pridružen: 21 lis 2013 11:59 Postovi: 224 Lokacija: Umag/Novigrad
|
|
već kad smo kod ohm-a i pare..da li je pravilo šta manje ohma to više pare ili? Kaže mi prijatelj da je pario Tihomirov Vg sa 2.7ohma na kayfunu i da je pare bilo u izobilju. Po nekoj logici, šta veći grijač (više ohma) ali je i površina veća.. I još jedno polu OT pitanje..kako bi mehanički mod pario sa baterijom od 9Volti npr?
Sent from my Motorola using Tapatalk2
|
|
 |
|
 |
Sada je: 02 tra 2026 14:47. | Zadnji put si ovdje bio: 02 tra 2026 14:47. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |