| Autor |
Poruka |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 10:19 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Max Abarth je napisao: ili ima još nešto Ima, zasto ja koristim iskljucivo Panasonic 3100mAh bez zastite i stavljam ruku u vatru za njih?
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 10:27 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Ayaz Paša je napisao: već kad smo kod ohm-a i pare..da li je pravilo šta manje ohma to više pare ili? Kaže mi prijatelj da je pario Tihomirov Vg sa 2.7ohma na kayfunu i da je pare bilo u izobilju. Po nekoj logici, šta veći grijač (više ohma) ali je i površina veća.. I još jedno polu OT pitanje..kako bi mehanički mod pario sa baterijom od 9Volti npr?
RN4075 sa svojih 3,2 ohma na 5V daje pare u izobilju. Fosna ti moze reci kako pari DME na 8,4V  Sve se moze.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Batara72
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 10:37 |
|
|
Kinta je napisao: Max Abarth je napisao: ili ima još nešto Ima, zasto ja koristim iskljucivo Panasonic 3100mAh bez zastite i stavljam ruku u vatru za njih? Sesto culo mi govori da cemo ja i max danas narucivat Panasonic 3100mAh bez zastite ... brzo ljudi dajte link gdje najbrze i najpouzdanije narucit. 
_________________  Yihi SX Mini M Class- Evic VT 5000mAh - Evic VTwo Mini - Zero SX 50W - iStick Pico -Wismec RX200 RDA: 3-D RBA: The Russian 91%, Kayfun Lite Plus x 4, Aromamizer
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 10:59 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
|
Pa nekako bi generalno bilo (ako izuzmemo vrstu tekućine i tip attya iz igre) manji otpor - veći TH i kraće vrijeme "zagrijavanja", veći otpor - više arome, duže stiskanje tipke.
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
Max Abarth
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 13:13 |
|
|
aha.. zači ovako manji otpor - daje veći TH ( tko ga voli), ili ti više pare u manjem vremenskom roku - potreban je mehanički mod bez elektronike te baterija bez zaštite i u tom slučaju veća je prilika da dođe do eksplozije baterije ili slično mada to smatram potencijalnom mogučnosti ako se stvarno nestručno pretjera ajmo sada vidjeti iz mog gledišta ono što me žulja  da bi moje zaštičene baterije radile trebam doči do otpora od najmanje 1.1 oma da bi sigelei zmax v5 radio treba mu najmanji otpor od 1.2 oma ( sa rezervom uzimam 1.3 ) - maxim. izlaza mu je 6V ili ti 15W Krakern atty ima mogučnost dual coil i kao takvom mislim da bez problema mogu doći do 1.3 oma koliko mi je potrebno da bi sve radilo, mada se 1.3 oma može postići i sa jednim coilom Također će sve raditi i sa Chi You mehaničkim modom kojeg sam odabrao kao neki početnički molim ispravite me ako griješim 
_________________  Sigelei zmax V5 , Nemesis clone, Chi You clone, rsst, Kraken clone, i clear30, Kayfun lite...
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 14:25 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
|
Sve si dobro napisao iako tih 15W na elektronici je jako upitno i velika je mogućnost da brzo crkne mod.
Najjednostavnije ti je da koristiš subom na mehanici, a "standardne" clearove na elektronici. Donijet ću sutra na meet sve pa da vidiš iz prve ruke.
|
 |
|
Max Abarth
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 14:50 |
|
|
hehe... nadam se da si se dobro priipremio za tisuću zašto i tisuću kako ne vjerujem da ću elektroniku tjerati na tu snagu, možda do 5.5 v no meh. mod može raditi na 1.15 oma i sa zaštićenom bateriom  a to sve ćemo provjeriti na susretima kad sve stigne jer jaaaakoooo me zanima što donosi prednost od 0.15 oma 
_________________  Sigelei zmax V5 , Nemesis clone, Chi You clone, rsst, Kraken clone, i clear30, Kayfun lite...
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 15:20 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 15:25 |
|
|
Max Abarth je napisao: aha.. zači ovako manji otpor - daje veći TH ( tko ga voli), ili ti više pare u manjem vremenskom roku - potreban je mehanički mod bez elektronike te baterija bez zaštite i u tom slučaju veća je prilika da dođe do eksplozije baterije ili slično mada to smatram potencijalnom mogučnosti ako se stvarno nestručno pretjera ajmo sada vidjeti iz mog gledišta ono što me žulja  da bi moje zaštičene baterije radile trebam doči do otpora od najmanje 1.1 oma da bi sigelei zmax v5 radio treba mu najmanji otpor od 1.2 oma ( sa rezervom uzimam 1.3 ) - maxim. izlaza mu je 6V ili ti 15W Krakern atty ima mogučnost dual coil i kao takvom mislim da bez problema mogu doći do 1.3 oma koliko mi je potrebno da bi sve radilo, mada se 1.3 oma može postići i sa jednim coilom Također će sve raditi i sa Chi You mehaničkim modom kojeg sam odabrao kao neki početnički molim ispravite me ako griješim  Zasticene baterije rade i na otporima manjim od 1 oma. Ja kotistim panasonic 3100 protektirane i cgr18650ch na 0.8 oma i razlike gotovo da i nema.
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Baterije Postano: 28 pro 2013 16:03 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
damirdjg je napisao: Zasticene baterije rade i na otporima manjim od 1 oma. Ja kotistim panasonic 3100 protektirane i cgr18650ch na 0.8 oma i razlike gotovo da i nema. Tako je, kvalitetna 18650 baterija s kvalitetnim PCB ukljucuje zastitu od kratkog spoja na 5A. A to je ... zavisno od pada napona 15-20W, sto bi svima osim ekstrema trebalo biti dovoljno. A onaj tko kupi smece nema se pravo zaliti.
|
|
 |
|
 |