flux je napisao:
naravno da ne..... samo kazem da velika vecina ljudi to ne cita
Vecina nas ne gleda ni prometne znakove pa kad dobi kuhacu pred haubu trazi koje izgovore? Nisam vidio znak?
Nema frke - veli stricek s lizaljkom, izvolite kaznu i uputnicu za lijecnicki pregled.
Ima nas tu dosta koji se sjecaju shake apaurina potrebne prije instalacije internog modema. I stidljivih pocetaka na BBS-ima. I pravila koje nitko nije dovodio u pitanje. Jer je kazna za nepostivanje pravila bila samo jedna.
Pravila za koristenje su, vjerujem jos uvijek na Carnet stranici u neizmjenjenom obliku.
˝Prije nego sto pocnete postati (BBS, news, forum ...) provedite neko vrijeme na grupi i proucite kako ta grupa funkcionira a tek onda posaljite svoju prvu poruku˝
To i sva ostala pravila ne odstupaju od majcinog nacina odgoja da budemo pristojni. I ocevog kako se ponasati u drustvu. Nazalost nisu svi imali srecu da od roditelja dobiju savjete ali sam jako siguran da su tete u nazorovoj jako dobro odradile dio oko pristojnosti.
A sto se danas dogadja? Uleti padobranac s novim topicom - ˝Ja bi jebo? Kako?˝ I jos za pola sata vristi kako smo ˝bezobrazni˝ jer mu nitko nece odgovoriti. I ne pada mu na pamet da ga ljudi ignoriraju jer je nepristojan. I da nitko nije placen da mu odgovara i guta njegova sranja. Neka pokusa na taj nacin postaviti pitanje u lokalnoj birtiji. Odgovor ce jako brzo dobiti - shakom medju rogove. Razlika izmedju RL i virtualnog je jako jako mala.
Da, to je nacin kako se gube novi korisnici. Ali cemu sluzi veliki broj korisnika? Samo jednoj svrsi - da se postavi vise reklama na forum. I tako jedan svjetleci cirkus od foruma poveca prihod, gubi kvalitetu i na kraju propada kao svi oni auto casopisi koji su sluzili kao reklama za Zubakove poluproizvode za nemastovite kupce. Kad smo vec kod auta sjecam se kako je fauve ponudio mali imetak poznatom engleskom novinaru da napise koju lijepu rijec o tek izaslom Touaregu. ˝Vi bi mene kupili !!˝ Test je uredno napisao sa svim losim i dobrim stranama, ali je na kraju stavio legendarnu recenicu: ˝Touareg je takvo govno da na svijetu nema dovoljno govana da bi zatrpali to govno˝.
Prije desetak godina bili smo svjedoci ispada ˝Hocu internet˝ generacije. Ljudi su naucili i upristojili se. Kako da nazovemo ovo danas, fejzbuk ili jabijebo generacija?
I kako je onda VaperClub s ˝odbijanjem˝ novih korisnika i neobljepljen reklamama kao taksenim markicama postao najveci vaperski forum u rvata? Samo kvalitetom. A kvaliteti je pridonio svaki clan, jer jedina vrijednost foruma su svi njegovi clanovi. Moje je samo da osiguram potrebne uvjete. Obavezno predstavljanje su demokratski odabrali sami useri. Kako ce biti dalje i opet ce odluciti useri.
Ali pad kvalitete nije opcija.